torsdag 23 oktober 2014

Back on track

Cruise Amerika kastade som jag tidigare skrivit in handduken och meddelade oss att de inte kunde fixa fram en husbil till oss i Seattle. Vi började då direkt att leta efter andra uthyrare och även fundera över hur vår plan C skulle kunna se ut. Det visade sig i går kväll att vi inte behöver någon plan C utan att vi lyckats få tag i en husbil. Men inte i Seattle utan i Ferndale. Vet du inte var Ferndale ligger? Om inte, så är det inget att hänga upp sig på. Det är nämligen knappt att invånarna i Ferndale själva vet var det ligger. Men vi har tvingats ta reda på det. Det ligger strax söder om Vancouver, ett stenkast in på den amerikanska sidan av gränsen, och där har El Monte RV ett kontor för uthyrning av husbilar. Som tur är för vår del hade de en husbil ledig under den dryga månad nästa år då vi behöver tak över huvudet i Klippiga Bergen.

Vi fick dock göra lite små justeringar i våra önskemål, men inget som vi inte kan leva med. Det blev till exempel en något större husbil, då den lediga husbilen råkade vara en C28 och inte en C25 (som vi hade bestämt oss för tidigare). Så här ska vi tydligen bo under 34 dygn:


Eftersom Ferndale ligger där det ligger insåg vi också snabbt att en mindre justering i vår planering vore lämplig. I vår ursprungliga plan tänkte vi stanna i Vancouver några nätter för att sedan ta oss ner till Seattle med tåg eller buss. I Seattle skulle vi sedan turista några dagar innan vi hämtade ut husbilen för våra vidare äventyr i Klippiga Bergen. Men eftersom Ferndale ligger så nära Vancouver är det mer praktiskt att hämta upp husbilen på vägen mellan Vancouver och Seattle istället för att åka de 15 milen fram och tillbaka. Så vi kommer alltså ha husbilen några dagar längre och bo på camping i Seattle istället för på hotell. På så sätt löser vi även transporten mellan Vancouver och USA, eftersom El Monte har en grattis shuttle-service Ferndale – Vancouver och sen kör vi resten själva med husbilen. Hepp, så var de problemen lösta!

Så nu är vi back on track i Nordamerika och kan lägga 100% av vårt fokus på Sydostasien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar