tisdag 9 september 2014

Lissabon

Livet består inte bara av resor som varar jättelänge och går långt bort, utan även långhelger är trevliga inslag i tillvaron. I våras bokade vi flygbiljetter till Lissabon över Allhelgonahelgen och nu är det hög tid att börja fundera lite mer på den resan.

Det vi främst stod i valet och kvalet angående var huruvida vi skulle bo "mitt i smeten" i Lissabon, i någon badort i närheten eller "ut på landet". Efter att ha konsulterat vår favorit bland guideböckerna, Första Klass Reseguider, föll valet på centrala Lissabon. Eftersom vi har barnvagn med oss vill vi helst inte bo bland för trånga gränder eller högt upp på någon kulle. Vi bor dessutom gärna på något mindre ställe, typ B&B eller pensionat, snarare än ett stort och (ofta) opersonligt hotell. Till slut föll valet på Ribeira Tejo Boutique Guesthouse, så nu hoppas vi att det blir bra.



Efter att ha gått igenom guideboken inför boendevalet har vi nu hyfsad koll på vad vi vill se och göra när vi är där. Restauranger tänker vi också läsa på lite om i förväg, efter att ha blivit förvarnade om att portugisisk mat ofta är lite smaklös. Genom att välja restauranger med gott renommé kan vi förhoppningsvis undvika de värsta bottennappen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar