lördag 19 mars 2016

Off we go

På väg igen. Nu som alltid med den där lite spända och förväntansfulla känslan. Denna gången är det England som gäller. Vi ska bo på ett litet Bed & Breakfast cirka en timme nordväst om London. Mot Oxford till alltså. Det ska vara en väldigt liten by och jag kommer inte ens ihåg vad den heter. Men där ska tydligen finnas två pubar, så vi ska nog klara oss.

Vi har inget speciellt planerar, men det blir nog ett besök till Oxford och ett till Stratford-upon-Aven. Shakespeares hemtrakter som ni säkert vet. I övrigt tar vi dagen som den kommer och njuter av den engelska landsbygden. Vi gillar verkligen den engelska landsbygden med sina pittoreska små hus, slingriga och kuperade väga, tweedklädda farbröder och pubar i varandra hörna. Det brukar kännas som om man hamnat mitt i ett avsnitt av "Hem till gården".

Ett och annat stopp på puben lär vi väl också hinna med. Att den engelska ölen är god vet ju alla, men jag tycker faktiskt att den engelska maten har ett oförtjänt dåligt rykte. Visst kan man få sönderkokta grönsaker ibland, men väljer man lite strategiskt (inga puddingar!) brukar det faktiskt vara riktigt gott. Och för veckan ser det till och med ut att bli fint väder. I England! Bara en sån sak...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar