måndag 28 juni 2021

Fina dagar på Gotland

Vi har haft ett par bra dagar här på Gotland med samma typ av upplägg. Nämligen lite vandring på förmiddagen innan matsäck inmundigas, sen har vi tillbringat eftermiddagen med sol och bad.


Igår styrde vi kosan mot Fårö, som ligger som Gotlands utpost mot nordost. Det känns som att Fårö har Gotlands natur i kubik. Lite kargare, lite mer vindpinat. Men mycket vackert. Vi började med att utforska Langhammar raukområde. Området består av ett 50-tal raukar varav de högsta når 8 m. Många menar att Langhammar är ett av Gotlands vackraste. Nu har vi inte sett så många av områdena, men visst är Langhammar storslaget.



Vi valde att hoppa vidare på stenarna norrut längs kusten och njuta av vyerna och havsfåglarnas sällskap.


Gårdagens val av badplats blev Norsta Auren, som i princip är så långt åt nordost man kan komma på Gotland. Stranden är lång och fin. Och trots att det var söndag igår var där inte alls mycket folk. Kanske för att den ligger såpass avlägset.



Idag körde vi också norrut, men stannade på Gotlands fastland. Vi hade blivit tipsade om att gå klintleden i naturreservatet Hall-Hangvar. Vi utgick från Svarthäll och gick norrut till Häftingsklint, där vi innan vi vände tillbaka fikade med en underbar utsikt.



Området är inte ett av de mer välkända på Gotland men det var en fantastiskt trevlig tur. Leden går längs den upp emot 30 m höga klinten, med vindpinad blandskog på den östra sida och stupen ner mot havet på den västra.



Blå Lagunen blev dagens val av badplats. Det är ett stort gammalt kalkbrott, vilket ger vattnet en väldigt typisk färg som närmast kan liknas vid turkosblått. Då det är ett kalkbrott finns det höga branta kanter, vilket givetvis inbjuder till hopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar