lördag 26 juni 2021

Ekstakusten

Nypotatis, sill och jordgubbar är som tur är inte heller på Gotland en ovanlig företeelse på Midsommar. Så det var inga som helst problem att fixa till en traditionell midsommarmiddag när vi väl kommit på plats i vår lilla stuga. Dessutom kunde den intas på uteplatsen med havsutsikt. Sämre kan man verkligen ha det! 


Vår stuga ligger i en stugby i Gustavsvik, strax norr om Visby. Området verkar lugnt och fridfullt och till och med på midsommarafton tystnade det tidigt. Stugan är liten men ganska fräsch och har allt vi behöver.


När vi dukade ut frukosten i morse började det stänka så smått, så det var bara att bära in pinalerna igen. Under frukosten konstaterade vi att väderprognosen såg bäst ut på västkusten, så vi bestämde oss för att köra söderut längs kusten. Sikten var inställt på Ekstakusten. Vi parkerade i den södra änden av den smala kustremsan och började vandringen norrut med Stora och Lilla Karlsö som sällskap en bit ut i havet. Allt eftersom vi vandrade sprack molntäcket upp att mer och till slut blev det en riktigt fin första dag på vår roadtrip. Ekstakusten är karg, full med klappersten och blåeld. Verkligen vackert, speciellt när de nästan vita stenarna smeks av varma solstrålar 




Den yngre generationen av detta resesällskap tycker med jämna mellanrum att deras föräldrar är ena riktiga fossiler, men idag blev det uppenbart att vi är ingenting jämfört med de riktiga fossilerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar