måndag 30 oktober 2017

Cypern

Äntligen på resande fot igen. Denna gång är vi på Cypern, vilket faktiskt är ett resmål som gått helt under radarn för oss. Jag har aldrig varit här tidigare, medan min bättre hälft varit här en gång i... hrm... sin ungdom.


På Cypern ligger flesta större turistorter i den sydöstra delen. Alltså åkte vi åt andra hållet. Närmre bestämt till Pissouri som ligger på sydkusten, cirka en timme med bil väster om Larnaca. Egentligen är Pissouri en liten bergsby. Där bor vi inte. Men vid havet nedanför ligger liten bukt som kallas Pissouri Bay och ärligt talat bor vi knappt där heller. Utan precis utanför på en liten lantgård. Hur mysigt som helst och utsikten från balkongen är det inget större fel på.



De första intrycken av Cypern och Pissouri är mycket positiva. Allt känns ganska småskaligt och genuint. Bebyggelsen är trevlig med mindre hus i material som smälter in fint i den omgivande naturen. Sandsten alltså... Landskapet är kulligt och bryts av med mindre vinodlingar.


Vattnet ser fint ut (vi har inte testat ännu), men stranden är i stenigaste och grusigaste laget för oss, men man kan inte få allt.



Längs stranden ligger en handfull restauranger och vårt första besök lovade mycket gott. Det blev en väldigt god kleftiko (långkokt lamm) för min del.



Men bästa av allt är nog klimatet. Trots att det med cypriotiska mått mätt var en halvtaskig väderupplevelse igår, är vi nöjda. 23 grader och växlade molnighet klagar vi inte på. Tillräckligt varmt för barnen skulle ta ett långt bad i poolen. Och dessutom fixa simborgarmärket. Bra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar