måndag 8 augusti 2016

Packat och klart

Jaha, då var det bara den tråkiga biten kvar. Hemresan. Den har faktiskt redan börjat eftersom vi idag tog oss knappa tre timmar med bil sydväst till Krabi. Det är nämligen härifrån vi flyger hemåt i morgon kväll. 

Som vanligt är det med blandade känslor vi påbörjar hemresan. Visst ska det på många sätt bli skönt att komma hem och träffa nära och kära. Men samtidigt har vi haft det så väldigt bra så några veckor till hade vi lätt fixat.

Vi är väldigt nöjda med resan, trots vissa mindre motgångar. Ett av bankomaten uppkäkat kreditkort redan samma kväll som vi landade, ett par infekterade sår och att jag alltid blir sist i Fia och Uno är största plumparna i protokollet. Inte så mycket att bråka om. 

Koh Samui var ok, men inte det vi letar efter och dit åker vi troligen inte igen. Thansadet på Koh Phagnan var betydligt bättre och det känns inte alls osannolikt att vi letar oss dit igen nån gång. Men vår pärla hittade vi på Na Dan Beach och Baanchaylay. Vilket ställe! Lugnet, stillheten, de vänliga och leende människorna, den långa och ödsliga stranden, den goda maten, omtanken, gästfriheten, de varma baden, det goda kaffet (en sällsynthet i Asien), de vanjande palmerna. Och så bungalowtanten förstås!


Trots att vi sällan eller nästan aldrig återvänder till samma plats två gånger kan jag nästan lova att vi kommer att återvända till Na Dan. Kanske redan nästa sommar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar