onsdag 29 juni 2022

Paris

Tja, var f-n börjar man? Kanske med att konstatera att Paris är en på många sätt en helt fantastisk stad. Visst finns det skönhetsfläckar; uteliggarna är för många och det luktar inte hallon och vildrosor överallt. Men på det stora hela, helt fantastisk.


Den äldre generationen har ju varit här några gånger tidigare, men för den yngre var det första gången så vi tog sikte på några av de stora klassiska sevärdheterna. Eiffeltornet stod högst på önskelistan och dit tog oss Metron först. 668 trappsteg senare var på uppe på den andra plattformen och kunde njuta av utsikten från detta märkvärdiga byggnadsverk. Dagens onödigt vetande är att tornet egentligen bara skulle stå där i tjugo år för att sedan monteras ner. 130 år senare står det fortfarande kvar och det lär så göra även om ytterligare 130 år.






Näst på tur stod stod Triumfbågen och en promenad längs Champs-Elysees (ni får föreställa er ”fnuttarna” själva). Av en slump (hrm…) råkade Svante veta att PSG:s officiella flagship store låg där, så blev det lite shopping. 




På vägen tillbaka mot hotellet kände vi för att ta ett par hundra trappsteg till och då var Sacré-Cœur (se där, jag kan få till ”fnuttarna” om jag vill…) ett givet alternativ även om de fantastiska vyerna därifrån inte slår vyerna från Eiffeltornet.




Med rejält ömma fötter vilar vi nu upp oss på hotellet och funderar som bäst på vad vi ska äta i kväll. Kanske Confit de Canard? Är man i Paris så är man!

1 kommentar:

  1. Nog för att vi fikat & ätit glass idag, men så mycket har jag inte vuxit på bredden som bilden antyder! 😁

    /Matilda

    SvaraRadera