lördag 24 januari 2015

Packningsbestyr

Att packa är kanske inte den roligaste delen av en resa (fast bättre än att packa upp!), men en bra packning kan göra resan betydligt smidigare, så det är ändå värt att lägga en del tid på det. Vi har varit smarta, tycker vi, och skapat en digital packlista med allt vi kan tänkas behöva inför en resa. När det är dags att börja packa skriver vi ut listan, stryker direkt över det som inte är relevant (man behöver ingen kikare på en storstadssemester) och sen stryker vi efterhand som vi plockar fram. Eftersom man oftast behöver ingefär samma saker är det smidigt att inte behöva återuppfinna hjulet varje gång det är dags att ge sig iväg.


Efter varje packningsomgång uppdaterar vi listan genom att lägga till och dra ifrån sådant som ändrat sig, för t ex behöver Svante och Algot inga nappflaskor längre. Den här gången har vi så klart haft en annan (mycket längre!) att fixa inför resan-lista, men den här resan är ju speciell och annorlunda på många sätt.

Vårt matrumsbord brukar vara basen för packningen allteftersom den kommer fram. Idag ser vårt matbord ut så här, men vi hoppas på en annan bild imorgon kväll. 


Lite rädda är vi att vi den här gången ska få skippa en del av det vi vill ha med oss, men time will tell. I somras när vi reste hade vi en hel bil att packa i, den här gången har vi (troligen) en 90-liters, en 75-liters och två 18-liters ryggsäckar att packa. När Marcus och jag backpackade senast hade vi 60 + 55 liter att röra oss med, men även om barnen inte är fysiskt stora tenderar alla grejer de behöver att ta stor plats. Barnvagnen till Vidar får som tur är en egen väska. ;-)

En del av problemet vi har den här gången är att resan innehåller strandliv, vildmark och storstäder på samma gång, så vi skulle behöva i princip allt på listan, men packutrymmet är mindre än i vanliga fall. Som tur är behövs inga tjocka varma (utrymmeskrävande!) kläder i Asien, där vi börjar vår resa, så kläderna behöver inte så stor plats i packningen (tror vi nu, innan vi tagit fram något ;-) ). När vi kommer till Nordamerika kommer vi hela tiden ha tillgång till bil, så då kan vi köpa en resväska att packa de mer utrymmeskrävande kläder vi behöver där. Det finns en plan för allt i den här resan! :-)

1 kommentar:

  1. Vilket underbart sätt att vara föräldraledig på. Önskar er all lycka på färden och kommer att följa er äventyr här på bloggen, så skriv på!
    Mvh Gunilla Häger S

    SvaraRadera